Gopro Forcite Sisak, a jövő sisakja

A GoPro egy komoly beruházással indítja az évet, ami egy óriási lábnyomot hagy a sisak gyártó cégek piacán. A legfrissebb hírek szerint a sok éve már közismertté vált akció-kamerákat gyártó vállalat az idei, azaz a 2024-es év első negyedében véglegesíti az üzletet.

A GoPro-ról még azok is hallottak, akiknek az extrém sportos, és akció videókhoz semmilyen közük nincs. A motorosok széles körében is elterjedt használata van a sisakra szerelt akció-kameráknak, amikre évek óta lehetett látni számtalan példát, viszont a “smart-helmet” vagy “okos-sisak” piac terén az utóbbi években kezdett csak igazán megmutatkozni a Forcite.

Okos sisak? Mit jelentsen ez?

 

Röviden? Minden is van benne. Bővebben? Amilyen és amennyi bukósisakra külön vásárolható és felszerelhető kiegészítőket az ember el tud képzelni, olyan és annyi már alapból bele van integrálva a Forcite sisakokba. A head-up display, ami megkíméli a nyakunkat attól, hogy állandóan a műszerfalra kelljen nézni, és a rostélyra vetíti a szükséges információt Bluetooth csatlakozás, és többek között az állra/sisakba szerelhető kamera. Ez a csomag mind rendelkezésre áll, ha hajlandó az ember 929£-ot (kb 420 000 Forintot) rászánni.

 

Mit tervez a GoPro a Forcite-al?

 

Nem nagyon kell megerőltetni a képzelőerőnket, hogy kitaláljuk, hogy egy ilyen üzlet a GoPro számára egy óriási lehetőség a bukósisakok piacára. A beépített kamerás rendszer nem csak a közúti, és hobbi-motorozás terén ütötte fel a fejét, hanem már hivatalos kompetitív környezetben (pl. a Forma 1-ben) is felütötte a fejét (elsőként a 2021-es belga nagydíjon). Az ötletes szójátékú névvel bíró cég (Forcite – Foresight = Előrelátás) felvásárlása a GoPro számára még csak a kezdet. Az általuk tett nyilatkozatok szerint a közös branddel ellátott sisakok gyártása már a közeljövőben el is kezdődhet.

 

„Amellett, hogy saját, GoPro márkájú sisakcsaládunkat szeretnénk kifejleszteni, izgatottan várjuk, hogy más vezető sisakmárkákkal is együttműködhessünk, hogy segíthessünk saját sisaksoraik technológiás kialakításában.” – áll a sajtóközleményben. „Nagyon tiszteljük a bejáratott márkákat, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük, hogy együtt segíthessünk az iparág előremozdításában.”

 

A felvásárlásról Nicholas Woodman, a GoPro alapítója és vezérigazgatója a felvásárlásról ezt nyilatkozta: „A nagyobb sisakpiac teljeskörű bővítési lehetőséget jelent a GoPro számára, és izgatottan várjuk, hogy a Forcite csapata csatlakozzon hozzánk, hogy együtt dolgozhassunk a különféle típusú sisakok teljesítményének és biztonságának javításán, kezdve a motoros sisakokkal. …

A GoPro erős nemzetközi márkát épített ki a motorsport minden formájára kiterjedően, és erős követőinek örvend a motorkerékpár-rajongók körében. Izgatottan várjuk, hogy kihasználjuk márkánk hírnevét, valamint technikai és működési képességeinket, hogy meg tudjuk valósítani azt, amiről úgy gondoljuk, hogy hosszú távú növekedés. lehetőséget a vállalkozásunk számára.”

 

Megosztás
MVA Motoros Club