Az MV Agusta jövője – nem lesz eladás

A KTM, valamint az MV Agusta között tárgyalások és megbeszélések is folynak egy esetleges felvásárlásról. Első körben egy észak-amerikai forgalmazással kapcsolatos üzletet kötöttek meg, melynek keretein belül a KTM 25,1 százalékos részesedést szerzett az olasz MV Agusta márkában. Ennek a részesedésnek a megszerzése valószínűleg lehetővé teszi majd, hogy további együttműködéseket, valamint üzleti megállapodásokat is kössenek az MV Agustával, sőt a jelenlegi pletykák szerint a KTM esetleg teljesen át is szeretné majd venni az MV Agustát. A Pierer Mobility részéről Stefan Pierer, a KTM egyik prominens személyisége azt sugallta, hogy az MV Agusta „Lucky Explorer” modelljére nem igazán van kereslet.

Mi igaz a pletykákból?

A KTM egy másik igazgatósági tagja, Hubert Trunken Polz a Motorrad magazinnak erősítette meg, hogy tényleg többségi részesedést kívánnak szerezni az MV Agustában. A felvásárlással kapcsolatos pontos menetrendet azonban nem hozták nyilvánosságra. A Motorradban megjelent interjú szerint a KTM jelenleg is tárgyalásokat folytat és már potenciális tervekkel is rendelkezik a részesedés megszerzésével kapcsolatban, azonban az 5 évre kötött szerződésük még mindig érvényben van, így a felvásárlásra nem biztos, hogy mostanában fog sor kerülni.

Az interjúban megemlítik, hogy a KTM elővásárlási joggal rendelkezik, de ennek ellenére Saradarov – aki az MV Agusta képviselője – kijelentette, hogy az elkövetkezendő 3-4 évben semmi változás nem fog történni. Interjújában azt is kifejtette, hogy nem kívánja eladni a céget.

Bejelentette emellett az MV Agusta 950 közelgő megjelenését, de sem megerősíteni sem pedig cáfolni nem tudta azt, hogy a Lucky Explorer bekerülne a kínálatba. A két cég között a partnerség jól halad és Saradarov elismerte, hogy a KTM agresszívabb üzleti gyakorlata előnyös lehet az MV Agusta számára.

lucky explorer

Az MV Agusta új modellsorozata az MV Agusta LXP több változatban is elérhető lesz majd. A 3 hengeres motorral rendelkező LXP-t várhatóan ebben az évben még a nyár folyamán bemutatják a világ több országában is. Ebben az évben terveik szerint 2500-3000 darab kerül majd legyártásra

 

Megosztás
MVA Motoros Club